Cirkulationspumpar

En av våra toppsäljare bland reservdelar för värmepump är cirkulationspumpen. Cirkulationspumpen är en pump som ser till att det varma vattnet når ut till alla radiatorer i huset, slutar cirkulationspumpen att fungera leder detta oftast till cirkulationsproblem och ojämn värme eller att energiförbrukningen ökar.  

Alla våra reservdelar är alltid originaldelar eller av hög kvalitét. 

Känner du att det är något du saknar eller inte hittar, tveka inte att kontakta oss. Vi finns tillgängliga via vår chatt alla dagar mellan 8–21, det går även bra att kontakta oss på 042- 400 10 01 (menyval 2) eller via mejl påservice@jsenergi.com. 

När det gäller att avgöra om en cirkulationspump till en värmepump är defekt kan du vara uppmärksam på följande indikationer:

1. Otillräcklig eller ingen cirkulation: Om du märker att det är begränsad eller ingen cirkulation av värmebäraren i värmesystemet kan det vara en indikation på att cirkulationspumpen är defekt. Du kan märka att värmen inte fördelas jämnt i ditt hem eller att radiatorerna är kalla på vissa platser.

2. Ovanligt hög ljudnivå: Om cirkulationspumpen börjar generera ovanligt höga ljud, till exempel skrapande, klickande eller klapprande ljud, kan det tyda på en defekt pump. Detta kan vara ett tecken på att pumpens mekaniska komponenter är skadade eller slits.

3. Läckage eller fuktighet runt pumpen: Om du upptäcker läckage eller fuktighet runt cirkulationspumpen kan det vara ett tecken på att pumpen är defekt eller att tätningarna inte fungerar korrekt. Detta kan leda till ineffektivitet och behov av reparation eller utbyte.

4. Pumpen startar inte eller stannar inte: Om cirkulationspumpen inte startar när den ska eller om den inte slutar att fungera när den ska, kan det vara ett tecken på en defekt pump. Det kan finnas problem med pumpens elektriska komponenter, styrning eller motor.

5. Ökad energiförbrukning: Om du märker att din värmepumps energiförbrukning har ökat avsevärt utan någon uppenbar anledning kan det vara en indikation på att cirkulationspumpen inte fungerar korrekt. En defekt pump kan tvinga värmepumpen att arbeta hårdare och därmed öka energiförbrukningen.

Om du misstänker att cirkulationspumpen till din värmepump är defekt rekommenderas det att du kontaktar en kvalificerad servicetekniker eller installatör för att inspektera och diagnostisera problemet. De kommer att kunna undersöka pumpen noggrant, utföra nödvändiga tester och vid behov reparera eller byta ut pumpen för att återställa värmepumpens funktion.

Vi på JS Energi har sammanställt en guide för hur du enkelt byter ut din cirkulationspump, guiden finner ni här

Produkter

 1. Cirkulationspump Grundfos UPS0 15-60 CIL2 till Mitsubishi värmepump

  Cirkulationspump Grundfos UPS0 15-60 till Mitsubishi värmepump
  12 426:- inkl. moms 9 941:- exkl. moms Köp
 2. Cirkulationspump Mitsubishi

  Cirkulationspump Mitsubishi

   

  Mitsubishi partno: S70C05355
  6 845:- inkl. moms 5 476:- exkl. moms Köp
 3. Cirkulationspump S70C11355

  Cirkulationspump S70C11355
  10 931:- inkl. moms 8 745:- exkl. moms Köp
 4. Cirkulationspump till Mitsubishi EHST20C-YM9B.UK

  Cirkulationspump till Mitsubishi EHST20C-YM9B.UK
  15 280:- inkl. moms 12 224:- exkl. moms Köp