CTC Kompressor

Alla våra reservdelar är alltid originaldelar eller av hög kvalitét som är fullt kompatibla med Thermias värmepumpar. Hos oss finner du bl.a. kompressor mantel, kompressorkabel kompressor maneurop och många fler. 

Känner du att det är något du saknar eller inte hittar, tveka inte att kontakta oss. Vi finns tillgängliga via vår chatt alla dagar mellan 8–21, det går även bra att kontakta oss på 042-400 10 01 (menyval 2) eller via mejl på service@jsenergi.com. 

 

En kompressor är en central komponent i en värmepump som ansvarar för att pumpa kylmedium och öka dess tryck och temperatur för att generera värme. När det är dags att överväga att köpa en kompressor till din värmepump och förstå dess funktion samt känna igen tecken på skada, finns det flera viktiga faktorer att ta hänsyn till.

 

För att förstå hur en kompressor fungerar är det viktigt att känna till dess roll inom värmepumpsystemet. Kompressorn skapar ett tryck som tvingar kylmediet att cirkulera genom värmepumpsens olika komponenter. Genom att öka trycket och temperaturen på kylmediet kan kompressorn effektivt extrahera värmeenergi från omgivningen och leverera den till ditt värmesystem.

 

Vid val av en kompressor är det viktigt att överväga kompatibilitet med din specifika värmepumpsmodell samt välja en kompressor av hög kvalitet. En korrekt dimensionerad kompressor som är kompatibel med din värmepumpsmodell kommer att ge bästa möjliga prestanda och effektivitet.


Det är också viktigt att vara medveten om tecken på att kompressorn kan vara trasig och behöva bytas ut. Om du märker ovanliga ljud, ökad energiförbrukning, brist på effektiv värmeleverans eller om din värmepump inte startar överhuvudtaget, kan dessa vara indikationer på att kompressorn är skadad. I sådana fall rekommenderas det att du kontaktar en professionell tekniker för att diagnostisera problemet och ersätta den defekta kompressorn vid behov.

Produkter

 1. Inkoppl Kit Kompressor Kpl Eh V1-2

  Inkoppl Kit Kompressor Kpl Eh V1-2
  1 439:- inkl. moms 1 151:- exkl. moms Köp
 2. Inkoppl Kpl Km 15-26

  Inkoppl Kpl Km 15-26
  1 836:- inkl. moms 1 469:- exkl. moms Köp
 3. Inkoppl Kpl Km 30-38

  Inkoppl Kpl Km 30-38
  1 836:- inkl. moms 1 469:- exkl. moms Köp
 4. Kompressor Ea-115 Retur

  Kompressor Ea-115 Retur
  39 417:- inkl. moms 31 534:- exkl. moms Köp
 5. Kompressor Ea-120 Retur

  Kompressor Ea-120 Retur