Ny Värmepump

Ny Värmepump Småland

JS Energi säljer och installerar din nya värmepump i Småland

Bor du i Småland och är intresserad av en ny värmepump? Våra utbildade rådgivare och certifierade kyltekniker gör ditt köp av värmepump till en trygg affär. Vi har installerat och servat värmepumpar i snart 30 år. 

JS Energi är en oberoende Certifierad partner till Daikin, Mitsubishi, IVT, Bosch, Panasonic, Nibe och CTC. Genom våra 25 certifierade installatörer och servicetekniker erbjuder vi alltid den optimalaste lösningen för ditt hem. 

Nedan hittar du information kring olika värmepumpslösningar och vad de innebär. Vi arbetar med bergvärme, jordvärme, luft/vatten, luft/luft och frånluft. Längst ner finns ett formulär du kan fylla i för att bli kontaktad om ett kostnadsfritt rådgivningsbesök för att hitta rätt värmepump för just din bostad. 

Ny Värmepump Supportlöfte Helsingborg

I vissa delar av Småland så gäller speciella miljökrav för bergvärme vilket medför extra kostnader för borrning. Kravet gäller återfyllnad med bentonit vilket medför att man måste borra längre samt att kostnaden för själva arbetet blir dyrare. Därför kan de i många fall löna sig att titta på alternativ till bergvärme så som jordvärme eller luft vatten värmepumpar i Småland.

Jordvärme  har ingen inverkan på grundvattnet och det behövs därmed inte återfyllas på något sätt. Det man dock skall kolla upp är om området där man önskar plöja är ett vattenskyddsområde. Är detta fallet ställer sig miljökontoret negativt till att plöja ner en kollektor. I en normalvilla som förbrukar ca 20000 kWh i uppvärmning krävs minst en yta på 450 kvadratmeter vilket motsvarar 450 meter kollektorslang. Det är viktigt att inte ligga på gränsen av vad som behövs när det gäller slanglängden då detta annars kan påverka effekten på värmepumpen och i värsta fall göra så att värmepumpen slutar producera energi.

Luft/vatten kräver inget miljötillstånd utan kan installeras utan att man behöver ansöka till kommunen. Det som kan vara en fördel att göra är att ta kontakt med eventuella grannar som kan påverkas av utedelens placering så att man tillsammans med dem kan vara överens om att den inte påverkar deras boendesituation på något vis. Detta för att installationen av värmepumpen skall bli så smidig som möjligt.

Luft/luft värmepump är en teknik där man använder uteluften för att utvinna värme i form av luftburen värme. På utsidan har man en värmepump med en fläkt som med hjälp av en kompressor tar tillvara på energin i luften. På insidan har man en innerdel som placeras på väggen upptill innertaket eller en annan variant som är golvplacerad. En billig och effektiv investering i de husen som saknar vattenburet system eller ett bra komplement för tex fjärrvärme. Kan effektvit värma upp inomhusluften på vintern samt även kyla ner den på sommaren.

Frånluft kan användas i de fallen huset eller fastigheten har luftkanaler som cirkulerar luften i huset till en central plats där man kan placera värmepumpen. Den varma luften från badrum, kök och tvätt kan då på ett smidigt sätt tas om hand av värmepumpen innan den blåses ut ur huset. Detta är en vanlig teknik i nyare hus där man redan har förberett för till- och frånluft.

Kontakta oss för en kostnadsfri rådgivning så hjälper vi dig att hitta den bästa värmepumpslösningen för din bostad:

Som kund hos oss omfattas du av vårt unika supportlöfte vilket ger dig prioriterad support och service året om. Är du osäker på vilken värmepump som passar bäst hos dig? Fyll i formuläret här på sidan så kontaktar en rådgivare dig. Vi erbjuder även kostandsfria hembesök för dig som söker en ny värmepump i Småland. 

Har du en befintlig värmepump som behöver service, reparation eller bytas ut?


På JS Energi utför vi service och reparation på marknadens etablerade värmepumpsleverantörer: Panasonic, Nibe, Mitsubishi, Bosch, IVT, CTC och Metrotherm. Du bokar enkelt online på våra sidor för underhållsservice och felanmälan.
Vi är även störst i Europa på reservdelar av värmepumpar vilket ger kortare ledtider för underhåll och reparation av din värmepump. 

Har det blivit dags att byta ut din gamla värmepump? Vi hjälper dig att hitta en lämplig ersättare och installerar din nya värmepump i Småland.

 

Telefon 0470-51 52 20, mejl sales@jsenergi.com, chatten till höger eller fyll i formuläretBoka Rådgivning

Välj typ av uppvärmning

Kunduppgifter

Fastighet

När du fyller i formuläret bekräftar du att du tagit del av vår Integritetspolicy med information om hur JS Energi behandlar dina personuppgifter i samband med din förfrågan.

Kassa (0)

Select Country

It looks like you're from !

We suggest to you go to our localized store:

Suggestion

Or select manually: